<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=356707181441329&ev=PageView &noscript=1"/>
Awwwards

Ri gastro – tjedan smokava!

Događanja

Ri gastro – tjedan smokava!

Ako volite smokve, ovo je vaš tjedan. U Rijeci od 30.08. - 6.09. traje Ri gastro - tjedan smokava! Kako je i Cacao ponosni član riječke gastro scene u tom duhu smo pripremili slastice upravo sa smokvama.
U tih tjedan dana posjetitelji Cacao-a moći će uživati u krostati sa smokvama i cheesecake-u sa smokvama, a da nam ljubitelji sladoleda ne bi bili zakinuti tu su okusi cheesecake sa smokvama i skuta sa smokvama i bademima.

Malo o smokvama..

Rijetko je voće o kojem postoji toliko legendi kao o smokvi, a u Bibliji je najviše spominjana od svih biljaka. Ovo rajsko voće, latinskog naziva Ficus carica, spada u najstarije kultivirane voćke, a uz maslinu i vinovu lozu najzastupljenija je biljka na Mediteranu. Ona je potvrda ekološki zdravog okruženja, jer samo u takvome uspijeva, otporna je na vremenske neprilike i odlikuje se prirodnim svojstvima za visoku i redovitu rodnost, pa je u narodu smatrana simbolom plodnosti i obilja.

Smokva je vrlo cijenjena u pučkoj medicini zbog ljekovitosti, te u prehrani, jer je niskokalorična i hranjiva, a osim cijelog ploda jestivi su i njezini listovi. Mnogima je svježa smokva vrhunac užitka, iako i njezina sušena inačica ima svojih draži, a osim poslasticama daje punoću okusa i slanim jelima. 

Naša lokacija

Riva 14, Rijeka
Tower centar Rijeka - 5 kat
mob. 091 202 0630

Kolač lokacija 1 Kolač lokacija 2
Nađite nas na karti